English Muffin

 Chiflele englezești (English muffins) sunt pâinici moi, aerate, perfecte pentru mic dejun.


Se pot păstra într-un recipient etanș timp de 2-3 zile sau congela pentru mai târziu.


Sunt perfecte pentru McMuffins, cu unt sau gem!





Iată cum le poți face acasă: 


Ingrediente (pentru ~8 chifle):

350 g făină

7 g drojdie uscată (sau 15 g drojdie proaspătă)

1 linguriță sare

1 lingură zahăr

180 ml lapte cald

60 ml apă caldă

30 g unt topit

Puțin griș (opțional pentru prăjit)


Mod de preparare:

1. Activarea drojdiei:

Într-un bol mic, amestecă drojdia cu apa caldă și zahărul. Lasă 5-10 minute până când devine spumoasă.

2. Pregătirea aluatului:

Într-un bol mare, pune făina și sarea. Adaugă drojdia activată, laptele cald și untul topit.

Amestecă până se formează un aluat moale. Frământă aluatul pe o suprafață ușor înfăinată timp de 8-10 minute, până devine elastic și neted.

3. Lăsarea la dospit:

Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să dospească timp de 1-2 ore, până își dublează volumul.

4. Formarea chiflelor:

Întinde aluatul pe o suprafață ușor înfăinată, până are o grosime de aproximativ 1,5 cm.

Folosește un pahar sau o formă rotundă (aproximativ 8 cm diametru) pentru a tăia chiflele.

Pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și presărată cu griș. Acoperă-le și lasă-le să crească încă 30 de minute.

5. Gătirea:

Încălzește o tigaie non-aderentă sau o plită la foc mediu. Presară puțin griș în tigaie.

Gătește chiflele 6-8 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Acoperă tigaia cu un capac pentru a ajuta la coacere.

6. Servire:

Lasă chiflele să se răcească puțin, apoi taie-le în jumătate și prăjește-le ușor înainte de a le folosi.


Comments